Friday, 9 January 2015

da nak mula kerja

assalamualaikum wbt...

hi...br blk dari rumah kakak...skrg musim hujan...so, baju yg berlambak bile basuh tak kering sgt akan menerbitkan bau yg kurang menyenagkan...maka aku menganbil tindakan pegi umah kakak aku pinjam dryer...hehe...

mlm ni adik2 aku nak berkumpul2 kat umah kakak sulong aku...esk mak dan abah nak ke tanah suci...adik lelaki aku nak hantar mak n abah ke airport...so aku ngan adik perempuan aku pon nak turut serta dlm menghantar mak abah ke airport...syg nye aku tak leh join adik2 berkumpul umah kakak...aku kena blk awal sikit...sebelom matahari terbenam,,,walaupon hari ni matahari malu2 kucing nak muncul pon...mendung sepanjang hari...sbb bwk budak ksit nih...payah blk malam...takut pon ade...paling aku takut dia melalak sepanjang jalan...experiment aku...aku baca ayat kursi kuat2 kalo dia mula nak melalak...diam sediam diamnye...yaAllah...kalam Allah ni memang mengkagumkan aku...

senin ni da mula kerja...mula la episod aku akan bz setiap sabtu...tak percaya? memang kalo kat slangor ni memang tibai sabtu cikgu...licin kdg2 tak tinggal sisa...tapi prestasi bebudak tak le sehebat terengganu...ranking pertama...mcm kat melake lg syok...memang keje sampai ptg...tp sabtu diorg tak kacau...so, byk la persediaan bila da start nak mengajar blk ni setelah setahun aku cuti...and...aku da beli sesuatu yg membantu aku nanti di bilik guru...nak tau ape? jap nak tempek gambar...

aku beli mini portable air conditioner. tapi beli 1 jela...warna biru...rm36...termasuk postage...kat lelong.com

ya...bilik guru aku bukan shj tak de air conditioner malah bersahabat dgn tikus2...daif kan...kesian cikgu2...nak buat macam mane...kerajaan tak taja keselesaan cikgu...hah...dapat la product mcm keselesaan cikgu gak kan...

malas nak bebel pasal ni...bebel pon bukan bleh dapat air cond sejuk...kan...

skrg luni da pandai...byk benda da...sebelom nak blah...nak share video luni semalam beraksi...anak aku gile gajet gak macam mak pak dia...k...chow dlu...

video
selamat berhibur dgn ketonggekkan luni...hehe

2 comments:

  1. kiut luni! kissess from aunty na ye... slamat bekerja semula ma lily :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula...goyang punggung tuh opah luni suke

      Delete