Friday, 16 January 2015

sebelum selepas

Assalamualaikum.

Saje nak bebel pepagi ni..sempena sabtu pertama musim persekolahan bermula. Aku da kena pegi skola hari sabtu. Tak best pon keje hari sabtu. Tp bila pk da dekat dgn suami. Da ade anak. Ade cuti sekolah. So terubat blk la luke hari sabtu kena keje...

Ape je nak verita twntang sebelum selepas ni. Ade 1 entry aku tak lepaskan cite pasal sebelum selepas ni. Ape ek? Byk hikmah sebelum selepas ni. K...mula la baca aku bebel ni ek

Sebelum kawen aku jenis tak boleh simpan duit. So...tiap2 bulan duit akan habis bershopping2. Dlu2 tade shopping online .kalo ade gamaknye kad kredit pon 10 agaknye. Tp lepas kawen. Eh...bleh plak aku simpan duit. Tak byk tp boleh...pelikkan...maybe byk laki da tanggung perbelanjaan rumah kot...maybe

Sebelum kawen aku style tak boleh simpan rahsia. Baik rahsia org. Rahsia aku pon da tak name rahsia da. To lepas kawen pandai plak simpan rahsia org. Simpan rahsia rumahtangga...org tgk kite happy je mcm tade masalah. Kan...senyum je..itu la hikmahnye...

Sebelom dapat anak aku la yg paling liat nam masak. Slalu alasannye tak sempat. Tp lepas ade anak. Pandai plak curi mase mase anak tdo aku boleh siap se lauk. Boleh pulak ek. Sbb pk nak nyusu anak. Kena makan. Pelik sungguh...

Sebelum ade anak aku la org yg slalu tak sempat tu. Tak sempat ni. Skrg kalo dipesan suruh sarapan dlu sblm pegi keje hari sabtu. Eh. Sempat pulak. Dlu manjang je tak sempat. Pegi keje sabtu sentiasa je perut lapar. Sbb pk jap gi nak pam susu. Kena pam...

Tak sempat kepada sempat. Tidur dlu tak boleh kurang. Skrg dpt tdo kejap pon da besyukur.

Itu la hikmah yg aku sempat share. Ala....bebel plak penceramah ni. Boring sungguh...k...chow dlu...

Friday, 9 January 2015

da nak mula kerja

assalamualaikum wbt...

hi...br blk dari rumah kakak...skrg musim hujan...so, baju yg berlambak bile basuh tak kering sgt akan menerbitkan bau yg kurang menyenagkan...maka aku menganbil tindakan pegi umah kakak aku pinjam dryer...hehe...

mlm ni adik2 aku nak berkumpul2 kat umah kakak sulong aku...esk mak dan abah nak ke tanah suci...adik lelaki aku nak hantar mak n abah ke airport...so aku ngan adik perempuan aku pon nak turut serta dlm menghantar mak abah ke airport...syg nye aku tak leh join adik2 berkumpul umah kakak...aku kena blk awal sikit...sebelom matahari terbenam,,,walaupon hari ni matahari malu2 kucing nak muncul pon...mendung sepanjang hari...sbb bwk budak ksit nih...payah blk malam...takut pon ade...paling aku takut dia melalak sepanjang jalan...experiment aku...aku baca ayat kursi kuat2 kalo dia mula nak melalak...diam sediam diamnye...yaAllah...kalam Allah ni memang mengkagumkan aku...

senin ni da mula kerja...mula la episod aku akan bz setiap sabtu...tak percaya? memang kalo kat slangor ni memang tibai sabtu cikgu...licin kdg2 tak tinggal sisa...tapi prestasi bebudak tak le sehebat terengganu...ranking pertama...mcm kat melake lg syok...memang keje sampai ptg...tp sabtu diorg tak kacau...so, byk la persediaan bila da start nak mengajar blk ni setelah setahun aku cuti...and...aku da beli sesuatu yg membantu aku nanti di bilik guru...nak tau ape? jap nak tempek gambar...

aku beli mini portable air conditioner. tapi beli 1 jela...warna biru...rm36...termasuk postage...kat lelong.com

ya...bilik guru aku bukan shj tak de air conditioner malah bersahabat dgn tikus2...daif kan...kesian cikgu2...nak buat macam mane...kerajaan tak taja keselesaan cikgu...hah...dapat la product mcm keselesaan cikgu gak kan...

malas nak bebel pasal ni...bebel pon bukan bleh dapat air cond sejuk...kan...

skrg luni da pandai...byk benda da...sebelom nak blah...nak share video luni semalam beraksi...anak aku gile gajet gak macam mak pak dia...k...chow dlu...

video
selamat berhibur dgn ketonggekkan luni...hehe